I min permo!

Alla inlägg under maj 2015

Av Olivia Wallin - 14 maj 2015 20:40

Hej!
Jag flikar in med ett inlägg om min hund Tsatsiki.
Jag var 14 år när hela familjen + min kusin Emelie åkte till Sala för att kolla på den 4 veckor gamla kullen Bichon Frisé.
Vi valde just den rasen på grund av att den är allergivänlig och vi i familjen är lite småallergiska.
Av alla sex valpar så fastnade vi för just Siki.
Jag personligen tyckte han var snyggast i kullen!:D

Ja.... Ni ser ju hur söt han är på bilden här nedan!:)

Det här året fyller han åtta år och det är skönt att veta att han alltid finns där för mig.

Kram
Olivia Wallin!

ANNONS
Av Olivia Wallin - 14 maj 2015 17:37

Hej alla! Äntligen är hela familjen samlad! Har haft tacomys och snart blir det fikamys!

Ha det gott alla!
Kram Olivia!??

ANNONS
Av Olivia Wallin - 14 maj 2015 09:30

Vem bestämmer egentligen vad jag kan och är kapabel till? Aldrig har någon tänkt på att jag själv faktiskt kan jobba och tjäna mina egna pengar. Jag var tidigare på daglig verksamhet inom Fagersta kommun, de lovade mig att jag skulle få skriva i en tidning där men det kom så långt som att jag fick skriva två saker i tidningen sen blev det inget mer. Det hände hände till och med att jag inte fick åka dit vissa gånger bara för det inte fanns någon assistent åt mig där som kunde hjälpa mig. Jag har alltid velat skriva, helst om olika funktionsnedsättningar, om samhället och om mig själv och min situation men istället har jag fått gjort saker som är helt ovärdiga någon som faktiskt vill jobba. Typ spela spel och andra saker som inte är ett arbete. Jag förstår egentligen inte varför? Se så lätt det var att faktiskt kunna börja blogga, det har varit otroligt värdefullt för mig och tänk om jag fick börja med det redan för flera år sedan då kanske jag hade kunnat försörja mig på det här då det verkligen är många som läser och är intresserade. Men som vanligt tror folk att man är som ett barn i huvudet och inte räknas som vuxen. Dagcenter är ju säkert jättebra för många människor även om jag tycker det ska vara mer värdigt men för mig är det inget alternativ för jag vill ha en uppgift, ett arbete och en möjlighet att faktiskt få tjäna pengar som vilken vuxen människa som helst. Därför startade jag bloggen och har en förhoppning om att tidsnog kanske kunna försörja mig på den så det är bara att hoppas att alla delar och att jag till och med kan få lite sponsorer för att kunna ha detta som mitt jobb. För jag vill verkligen kunnat få ha ett riktigt arbete och tjäna mina egna pengar, det är lika viktigt för mig som för vem som helst.

Med detta sagt så måste jag hoppa in i duschen för idag kommer Rasmus hem till Fagersta så han och pappa kommer hit och fikar sen blir det till Kärrvägen för att käka tacos som mamma ska fixa. Så ni får ha en toppen dag!
Kram / Olivia Wallin

Av Olivia Wallin - 13 maj 2015 21:21

Hejhopp gummisnopp!
I morse var jag så otroligt trött och hade sån träningsvärk i benen så jag fick hoppa över badet idag och vila mina stackars ben. Det är ju så att jag har väldigt svårt att stå med platta fötter och gå som en person utan CP så när jag går i meywalken belastar jag mina ben så otroligt mycket. Men jag hoppas att ju mer jag går desto bättre kommer det kännas och jag kommer också kunna gå mer "normalt." Så det blev en hemma dag idag så på förmiddagen satt jag och A-L och jobbade lite med bloggens marknadsföring och lite annat nödvändigt pappersarbete.

Mamma kom på besök tillsammans med min underbara kille Tsatsiki, vi tjöta en massa skit och fikade såklart men tyvärr kunde hon inte stanna så länge för hon skulle iväg till jobbet. Hon hade tagit med sig fotopapper så jag slapp köpa det, jag ska ha det till ett kollage jag ska fixa ordning till Våryran när jag ska stå och göra reklam för bloggen samt kanske även lite reklam för Inova assistans. Efter mamma gått satte jag igång med bakning, både cupcakes och chockladbollar stod på schemat. Vi insåg dock att det inte fanns allt till frostingen så den fick vänta då mormor och morfar skulle komma på besök så då kunde A-L springa till affären utan mig och fixa det. Anledningen till att jag bakade är för att i morgon kommer lillebror Rasmus hit för första gången och hälsar på, som ni kanske vet så har han bott i Halmstad de senaste 3 åren. Och kan ni tro vad hur jävla mycket jag längtar? Och hur ska jag klara av att vara utan honom när han är i Florida?


Dagens bakverk, visst ser det mumsigt ut? Hoppas de smakar lika gott som de ser ut. :D

   

Men nu ser jag hur mycket klockan har stuckit iväg, sitter just nu och käkar lite gröt och snart ska jag hoppa in i duschen så jag äntligen kan hoppa i säng och får sova efter som jag varit halvt död idag. Men innan jag avslutar vill jag bara be er hålla utkik, det kommer nämligen hända något roligt men jag vill inte avslöja än vad det är mer än att det är både roligt och otroligt viktigt för mig. Så håll koll och läs varje dag. ;)

Puss och Kram / Olivia Wallin

Av Olivia Wallin - 12 maj 2015 16:19

God eftermiddag kära läsare! Hoppas att ni haft en helt fantastisk dag! 

Jag tänkte skriva lite om dagens händelser.

På förmiddagen satt jag och bloggade säkert 1,5 timme, bland annat svarade jag på frågor från er läsare och jag kommer svara på en av frågorna senare i det här inlägget.

Det är så himla kul att få frågor från folk som är intresserade av mitt liv, vad jag använder för hjälpmedel osv!:D

Hoppas det kommer fler funderingar från er, detta gör mitt jobb som bloggare mycket lättare om ni ger mig saker att skriva och berätta om. 

inlägget heter som det gör på grund av att jag äntligen kan RULLA FRAM, inte vobbla!

Min rullstol har varit väldigt kass länge nu och idag tog jag och Jossan oss till habiliteringen för att fixa den.. ett av felen var ett vobblande framhjul som gjorde att hela stolen skakade när man körde för fort med den, och man kanske inte alltid vill köra i snigelfart,,,? 

Det andra felet var att man inte kunde ställa in nackstödet ordentligt..

Men nu är det fixat för den här gången!:)

Jag passade även på att önska ett mindre, smalare nackstöd till stolen, personalen på HAB skulle kolla upp det! 


Som ni sett i mina tidigare inlägg så tränar jag ofta, nästan varje dag faktiskt.

det bästa är att jag kan bestämma helt själv vad för slags träning jag vill köra! 

Vanligtvis när jag inte har bad eller gym en dag så kör jag morgonträning på golvet hemma i vardagsrummet, men idag hoppade jag över det och dagens utmaning blir att gå ner till Coop med meywalken för att handla, det blir kul!! :D


Nu tänkte jag besvara frågan jag fick från Camilla!

Camilla hade läst ett tidigare inlägg där jag skrivit om att jag skulle testa ett kedjetäcke och hon undrade vad jag tyckte om det! 

Här kommer lite fakta om vad ett kedjetäcke är:

ett såkallat kedjetäcke är ett tyngdtäcke som ska lindra ångest, oro och sömnlöshet.

täckets tyngd ska frigöra hormoner som har en lugnande verkan för ångest och oro. 

Min egna erfarenhet av ett kedjetäcke är dock inte riktigt lika fantastisk.

jag kände mig instängd och som att någon tröck ner mig i sängen, det blev även väldigt varmt. 

Jag tror dock att det är en vanesak och att det kan hjälpa många! Som tex min assistent Amanda-Linnéa. 

Andra hjälpmedel som jag använder är en vetekudde för mina ömma muskler och ett par vetetofflor för mina kalla och ibland ömma fötter!


MILON

jag lovade även tidigare att skriva lite om Milon som jag anmält mig till på mitt gym Arena! 

Jag har dock inte testat på miljon än, men ska görà det på fredag, då kommer jag även skriva om min personliga upplevelse.

men vi börjar idag med lite fakta!

Milon är en träningscirkel där det är upplagt med 3 styrkestationer, 1 kondition, 3 styrkestationer och ytterligare en kondition, det finns en pelare i mitten som skiftar färg när du ska vila. Du börjar med att göra en installation med en  miloninstruktör. Då får du ditt milonkort där det är registrerat hur du ska sitta och med vilken vikt du ska köra.

du startar på maskin 1 genom att sätta i kortet och inställning och vikt sker automatiskt. Du kan när du vill variera vikten. Maskinen kommer ihåg vilken vikt du hade sist du tränadeoch ställer in den automatiskt. 

Du tränar en minut på varje styrkestation och 4 minuter på konditionsmaskinerna. Ett varv träning tar 17,5 minuter. 

Arenas syfte med milon är att i framtiden kunna garantera sina medlemmar framgång!

 

Nu ska jag promenera ner till coop för att handla! Ha en kanonkväll och kom gärna med fler funderingar!:D

kram Olivia


Av Olivia Wallin - 11 maj 2015 21:26

Hejsan hoppsan i lingonskogen!
Idag är det ny assistansvecka vilket innebär att det är Amanda-Linnéa och Jossan som kommer byta av varandra hela veckan. Egentligen skulle Miranda jobba också dock är hon och unnar sig sol och värme i Magaluf så nu håller jag och Amanda-Linnéa tummarna för att vi får en present när hon är tillbaka nästa vecka. ;)
Dagen börjde med att jag tränade på Arena, gött att få röra på fläsket. Sedan gick jag till pickaboo för att shoppa lite nödvändigheter. Promenerade ner till stan för att köpa mjölk på Lidl och hann även med ett besök på banken. Drog sedan hem för att käka lite stuvademakaroner och korv, och direkt efter maten däckade jag i fotöljen tills mamma kom på besök. Jag och mamma hade ju planerat en promenad med Siki så det var bara att slänga sig upp i meywalken och ta en promenad. Mamma följde med upp en sväng så vi satt och pratade lite innan hon skulle gå. Sen var det ju dags för mat igen och sen bara att dra igång med att jobba (blogga). Men nu börjar jag bli trött så jag ska hoppa in i duschen och sedan blir det en dejt med kudden och en välförtjänt sovmorgon i morn. Måste bara berätta innan jag slutar att brorsan kommer hem och hälsar på på torsdag så då är det första gången han ser mitt nya place. Spännande! Jag har saknat honom massor och det ska bli roligt att höra honom berätta hand version av amerikaresan och hur han känner inför flytten till Florida.
Nej nattinatt nu mina vänner så hörs vi i morgon!

 

Puss och Kläm!
/ Olivia Wallin

Av Olivia Wallin - 11 maj 2015 21:09

Hej!
Idag när jag gick ifrån Arena så korsade jag centrum här i Fagersta påväg till Lidl. Jag tänkte på något som gör mig både arg och ledsen. Nu antar jag att ni är nyfikna på vad det är, och det jag blir arg och ledsen på är att inte alla butiker är anpassade i ingången för att komma in med rullstol. Ungefär 1/3 av butikerna i centrum har en hög trappkant på vissa ställen helt omöjligt för en person med rullstol att ens ta sig över. Jag undrar om det är så att man inte vill att vi ska komma in? Jag kan tillexempel inte ta mig in i djuraffären så som jag skulle vilja gå in och köpa hundmat eller hundgodis till Siki så skulle det vara omöjligt, så då måste endra nån i min familj gör det åt mig eller mina assistenter. Kan det vara rätt? Då är djuraffären bara ett exempel. Förr i tiden satte man upp skyltar på affärer där människor med vissa folkgrupper inte fick komma in, för mig känns det nästan som samma sak när det inte finns en anpassad ingång för oss i rullstol. Jag förstår att man kanske inte tänker på det som butiksägare och det kanske är ganska dyrt att införskaffa. Men jag kan tycka att det är kommunen som ska ansvara för att Fagersta kommun ska vara öppen för alla vad man än har för behov. Eller så borde det vara en lag på att alla bygnader ska vara handikapp anpassade, jag förstår inte varför jag inte ska vara välkommen på alla de ställen som alla andra är? Hur ser det ut i era kommuner? Är allt anpassat för personer med funktionsnedsättningar? Och hur tycker ni att man ska lösa problemen med att det inte är anpassat?GÖR SVERIGE ANPASSAT FÖR ALLA!

Av Olivia Wallin - 10 maj 2015 23:06Hej kära läsare! 


Igår var jag hem till farmor och farfar på fika. Var super trevligt! Annars var jag bara hemma. Städade och myste på min balkong! På kvällen kom mamma och min pojke (tsatsiki, våran hund) upp till mig en sväng!

Idag var jag till kyrkan och kolla på när mamma och mormors kör uppträdde. Alla var så duktiga! Och det var bra låtar. 

 

Till helgen kommer äntligen brorsan hem!!!!! Han har ännu inte sett min lägenhet så skall bli jätte roligt att visa upp den! Brorsan pluggar i Halmstad så vi ses tyvärr inte så ofta.. Och snart kanske han flyttar till USA. Gör dock inte så mycket, då har vi en anledning till att åka dit på semester😉✌🏼️


 

Bild från idag!

Presentation


Jag heter Olivia Wallin och kommer i denna blogg skriva om mig själv, mitt liv och allt runt omkring det. Jag är 21 år och har en CP-skada som jag haft sen födseln. Jag är en glad tjej som gillar utmaningar och ser hellre optimistiskt på livet. Hoppas ni

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ I min permo! med Blogkeen
Följ I min permo! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se