I min permo!

Alla inlägg under juni 2015

Av Olivia Wallin - 21 juni 2015 19:50

Nu ska jag skriva lite om min bror Rasmus. Han är toppen! För att han har aldrig sagt CP till olika saker som många tonåringar göra. Om någon skulle säga CP till så blir han arg för oftast så vet dom inte vad CP betyder.
Att han står upp för mig och min skada, det gör mig mycket stolt och glad.
Tack Rasmus för att du är min helt otroliga bror!
Din syster, Olivia.

Av Olivia Wallin - 21 juni 2015 14:40

Hej på er.

Nu tänkte jag skriva lite vad jag har haft för mig i helgen, har ju varit lite dålig på att uppdatera, haha.

Vi börjar med fredag, då tog jag en promenad till hembygdsgården för att titta på deras årliga midsommarfirande, det var fint. Där träffade jag en kär vän, Eva-Maria :) hon var så fin i sin klänning och kransen i håret.

Efter hembygdsgården så åkte jag hem för att föra iordning efterrätten som jag och pappa skulle ha till kvällens middag. Jag bakade en rulltårta med chokladpudding mellan ??.

Pappa bjöd på en otroligt god middag, det var en förrätt som bestod av sill och annat gott. Till varmrätt åt vi kött och färskpotatis och sen min rulltårta till efterrätt.
Vi satt länge på min balkong och pratade.

I lördags tog jag en rejäl sovmorgon, på eftermiddagen åkte jag till mormor och morfar, där blev jag bjuden på middag, mums!! Vi grillade och kollade på sommarkrysset.

Idag ska jag vara hundvakt åt min lilla vovve ?? som jag längtar!

Hoppas ni haft en bra midsommarhelg, kram Oliva Wallin.

Här kommer det lite bilder från helgen.

Av Olivia Wallin - 19 juni 2015 12:08

Hej.

Idag hoppas jag vädret håller uppe för jag och min assistent Amanda ska gå till hembygdsgården. Jag ska kolla på det årliga midsommarfirandet där.

Ikväll ska jag äta midsommarmiddag med pappa, vi ska njuta av en räkpaj som min snälla mamma har lagat till oss :)

Nu ska jag fixa iordning mig och packa ner regnkläderna inför dagens äventyr :)
Ha en trevlig midsommar, stor kram - Olivia Wallin

Av Olivia Wallin - 17 juni 2015 19:35

 Hej mina kära läsare!


Idag drog jag iväg till västerås hjälpmedelscentral för att prova ut nya permon! Dem monterade på huvudstyrningen med så jag fick känna på hur det känns! Det funkade utmärkt, stadig och skitsnygg var den med! Jag längtar såååå efter att den kommer vara klar och jag får börja använda den! Ska bli så skönt att slippa det onda i axeln och armen.

När jag kom hem var både jag och min assistent vrålhungriga så vi kastade i oss maten snabbt! Sen fick det bli en väldigt varm, lång och skön dusch.


Nu sitter jag här i mysbyxorna och har precis öppnat ett brev från RIKSFÄRDTJÄNSTEN! Detta var ett brev där dom förklarade att dom var ledsna över situationen när jag åkte ner till Halmstad. Det var nämligen såhär att jag fick en riktig SKRUTTBIL att åka med ner till Halmstad, man kunde nästan tro att bilen skulle falla ihop vilken sekund som helst! Iallafall var detta ett förlåtelsebrev från dem och som tack för att jag stod ut med skruttbilen på vägen ner så fick jag en liten gåva som faktisk värmer varmt i hjärtat! Ett presentkort på SF-BIO. Tackar och bockar!

 

Nu blir det att kolla på Tre kronor och njuta av lugnet!

Ha det bra allihoppa!


Puss & Kram

Olivia Wallin  

Av Olivia Wallin - 16 juni 2015 21:07

Hejsan hoppsan!


Jag började dagen med lite tjejsnack i sängen med mina två assistenter. Fortfarande trött efter helgen så låg kvar lite längre än vad jag brukar!

När jag kom upp käkade vi gröt till frukost sen drog vi på oss solbrillorna och gick ut i det fina vädret.

Min assistent har köpt en ny bil, så vi var ju tvungna att dra ut på en åktur. Vi åkte nedcabat och bara gled!

Efter en lång biltur då vi åkte överallt och ingenstans så satt vi på balkongen och lyssnade på "Den fantastiska resan". Man blir så glad av att lyssna på Zara & Joel. Man får sig allt ett skratt!


Min älskade mormor dök upp och bjöd oss på en riktigt god lunch. Lingonkött, mums! Hon stannade ett bra tag och vi bara mös i solen på balkongen! Och tsatsiki var också med såklart! Han satt i en solstol han också, haha :-D Mamma svängde förbi efter jobbet och gjorde oss sällskap en stund!

Nu har jag precis tagit en lång och skön dusch och krypit ned i sängen, ska kolla ett avsnitt av någon serie sen sova!

Blir en tidig kväll för imorgon åker jag till Västerås och provar min nya permo, wiho! Berättar mer imorgon!!!   




 


 


Ha det bäst!

/ Olivia Wallin   

Av Olivia Wallin - 15 juni 2015 11:18

Hej mina läsare :)

I torsdags skulle jag och mina assistenter åka till min bror i Halmstad, allt började med att vi fick vänta i över en timme på taxin.. När den kom så petade taxichauffören i telefon hela vägen. Vi var framme på mitt hotell vid 17 tiden om jag minns rätt :) på kvällen gick jag ut och åt med min bror och hans kompis. Vi åt på en fin restuang med mycket god mat.

På fredagen gick jag upp tidigt för att fixa i ordning mig inför Rasmus stora dag, studenten :) Det var ett fantastiskt väder och alla var glada. Grattis till studenten Rasmus.
På kvällen var det fest med god mat och dryck. Min assistent som var med fick mig att prova en ny sommardrink, haha :)

På lördagen drog jag ut på stan för att fylla på min sommargarderob, jag hittade många fina plagg. Jag och mina assistenter åt lunch ihop på stan innan jag gick tillbaka till hotellet för att vila lite inför middagen med familjen på kvällen. Vi åt på en resturang som heter Harrys, väldigt god mat. Jag åt en köttbit med klyftpotatis och beasås :)
Det var mysigt att gå ut och äta tillsammans hela familjen.

På söndagen tog jag sovmorgon till 10, käkade frukost och sen var det avfärd hemåt Fagersta vid 12.00 Resan gick fort, jag sov hela vägen hem :)

Jag vill tacka alla som varit med på min lilla minisemester.
Helgen har varit otroligt bra :)

Nu ska jag ner på stan och fixa lite saker sen blir det lunch i solen och gym ikväll.

Här kommer det lite bilder från helgen :)

Av Olivia Wallin - 10 juni 2015 17:59

God kväll!


Idag har jag och mina assistenter varit i Sala. Dom tillsammans med Carmens assistenter fick gå en HLR-utbildning. Det var både bra och trevligt. Nu kan jag och Carmen också, men tyvärr inte utföra. Vi får förhöra våra assistenter då och då för att förfriska deras minne! ;-)
När vi kom hem fixade vi i ordning lite käk. Sedan passade jag på att sitta i solen på em. Lyssnade på musik och bara njöt. Har också städat och packat. Man vill ju att det ska vara snyggt och fint när man kommer hem från halmstad, så man slipper städa då.

Ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt för imorgon åker jag ner till brorsan i Halmstad. Är så taggad!!! Får se om jag lyckas få in något inlägg under helgen, annars hörs vi på söndag!


Nu ska jag kolla på svt1 för där är jag med på dom regionala nyheterna! Om ni har missat det så kan ni gå in på länken här nedaför för att se hur det var när SVT var hemma hos mig för ett par veckor sedan! :-D


http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastmanland/bloggen-ar-hennes-rost



 

Ha det bäst!

Kram Olivia Wallin  

Av Olivia Wallin - 9 juni 2015 13:16

God dag!

Jag njuter verkligen nu av att sommaren är här, jag har så mycket planer och tankar på vad jag vill göra. Åka till Stockholm, sola, bada, uteserveringar och allt som hör sommaren till. Det är verkligen världens bästa årstid. På torsdag så gör jag mitt första sommaräventyr då åker jag till Halmstad för att fira brorsans student som han har på fredag. Tänk att han ska ta studenten nu och han blivit så stor min lilla lilla bror. Jag känner mig nästan gammal. Detta är även första resan jag gör med assistenter så det ska verkligen bli otroligt spännande över hur hela denna helgen ska bli och som jag har längtat och nu är det snart dags. Jag ska bo på Scandic Hallandia som ligger mitt i centrum i Halmstad, de har även en relaxavdelning så jag ska försöka hinna med att bada lite bubbelpool också på vistelsen. Annars så ska jag bara njuta av att faktiskt åka bort en stund och bara få ha roligt.


Så idag ska jag för det mesta bara packa inför Halmstad eftersom det ska med en heldel, annars blir det att städa lite och tvätta kläder och njuta av det vackra vädret. Mamma och Siki kommer också hit vid 15-tiden så då ska jag umgås och fika lite med dem sen tror jag att det bara blir slapp på balkongen. Måste sova ganska tidigt idag för i morgon ska vi iväg till Sala på HLR-utbildning som Inova Assistans ska ha, lite tight att ha det dagen innan Halmstad men det är bara att gilla läget.
Men nu måste jag sluta skriva för jag måste ner till stan innan mamma kommer och handla lite men först ska ni få en liten sommardikt jag skrivit.

Jag ser på solen och jag längtar till Öland,
jag längtar efter att få bo i husvagn, det är det
jag Olivia Maria Wallin älskar som mest.

Puss och Kram hela dan!
/ Olivia Wallin


 

Presentation


Jag heter Olivia Wallin och kommer i denna blogg skriva om mig själv, mitt liv och allt runt omkring det. Jag är 21 år och har en CP-skada som jag haft sen födseln. Jag är en glad tjej som gillar utmaningar och ser hellre optimistiskt på livet. Hoppas ni

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards